04.10.10

Princezna, jak ji neznáme

Princezna není grafik, ale postavena před úkol vytvořit v co nejkratším čase logo pro Kabinet vyučovací techniky obstála na jedničku. Vedoucí kurzu DTP, se ještě nevyjádřil, ale počítám, že nebude šetřit chválou. I když kdo ví. Stačí se podívat na stávající logo Kabinetu.. laťka je vysoko.

Postup prací jsem řídil já a byl asi takovýto:

1. Vyber písmo. Princezna přišla s tím, že vzhledem k velmi technickému zaměření instituce, kterou ologovává, bude nejlepší pixelové písmo. Z toho nejkrásnějšího pak nápis vysázela.
2. Najdi doplňující symbol. V mapě znaků svého pixel písma si povšimla zábavně nepochopitelné kresby některých azbukových znaků, které jí připomněly různě se tvářící obličejíčky (některým z pamětníků by snad připomněly space invaders). Tři různě zbarvené znaky pak umístila nad nápis.

Výsledek mne velmi potěšil a musím před princeznou smeknout neboť prokázala rychlost, obratnost a důvtip, který se u lidí nepopsaných grafickýma fintama nevidí.

5 komentářů:

Tomáš Gabriel řekl(a)...

Prima logo, úplně vidím, jak ty tři zadečky sedí v kabinetě. Laťka je ovšem skutečně vysoko. Současné logo jasně vychází z moderních ověřovacích obrázků s kódem, který je v liniích okolní grafiky natolik schován, že jej přečte jen lidský mozek.

princezna řekl(a)...

Samozřejmě všichni (kromě Dlouhého) vidíme, že to nejsou žádné patvary, ale jasné obličejíčky, z čehož plyne, že tolik kreativity ve mně zas nedříme, ale stejně talent kreativce mít budu: dělala jsem to jen dvě hodiny.
V poslední době se však zaměřuji spíše na studium fotografie, počítačová grafika mě příliš neoslovuje, připadá mi tak chladná.

dlouhý řekl(a)...

ch... takový potenciál, takový talent pro grafiku a takové pohrdnutí jím. Ale budiš, geniální lidé mohou naťuknout tohle, tamto.. a po letmém ochutnání a zanechání nesmazatelné stopy v dějinách oboru jít dál. Něco jako Rimbaud. Uvidíme, jak se princezně povede na poli fotografie.

Tomáš Gabriel řekl(a)...

Už se těším na prví umělecké fotky, milá princezno. Nebo snad máš na mysli studium vašich svatebních fotografií? Dlouhý je roztomile nekritický. I když je pravda, že to není špatné logo, ba spíše dobré.

dlouhý řekl(a)...

mimochodem princezna jednu podle mého soudu uměleckou fotografii má.. hodlám ji v blízké době použít jako ilustraci k jednomu svému menšímu textíku, který poslední dny cizeluji k velkému lesku.

Hodlám totiž jednou na poli slova prorazit.