30.08.09

V puntíkově krámku živo

Zarytí fandové, jsou-li vůbec takoví, asi veškeré novinky v puntíkově výtvarné dílně bedlivě monitorují, ale jelikož těch ubývá stejnou měrou, jakou roste rychlost přidávaných nových počinů v krámku, není na škodu provést jistý letní audit. Puntík žije, plstí na plný plyn, poloviční úvazek s neskutečnými přesčasy a do úmoru rukou. A protože se mu prodejně poměrně daří, má radost. Takový balzám po třech měsících sucha, nepokojů v srdci a zoufalství duše. V požehnaném létě pokračuje v neočekávaně komerčně úspěšných, byť nemainstreamových originálních knižních záložkách... Co záložka, to původní návrh zhotovený v jediném kuse, tedy takzvaný unikát za zvýhodněnou, leč postupně se mírně zvyšující cenu. (Kdo by to taky čekal, že ještě někdo dneska čte a je ochoten si knihy zakládat něčím nákladnějším). Výběr z nich (klik):
























Od záložek už jen krůček k originálním zápisníkům se záložkou, coby skutečně letní novinková premiéra. První tři zmizely do měsíce (vinu na tom nese i newsletter fleru rozesílaný nakupujícím do pošty, který malý "Palubní deník" uvedl v seznamu týdenních doporučení - alespoň google analytics nekompromisně prokázal, že nese hlavní vinu za masivní zviditelnění této novinky).




























Pro velký ohlas puntík v srpnu vyrobil dva další, větší, opět s námořnickou tématikou, které se v krámku do večera neohřály.















Logicky a statisticky by měl puntík okamžitě valit další a další zápisníky, ale protože nové nápady se v puntíkově mysli tlačí více než kalkulačka, pustil se do realizace již staršího nápadu - luxusních ručně šitých a originálních šitíček do dámských kabelek. Prodalo se zatím jen jedno, ale puntík z nich má takovou radost, že už nakupuje další náplně a namýšlí nové designy.
























Tato masivní aktivita u černé tečky není ani tak známkou duševní stability či přemíry volného času, to spíše naopak, značí ale urputnou snahu udržet v červenci nastolený vzestup, zásobit obchůdek na podzimní období, kdy času bude ještě méně, a připravit dostatek výrobků pro potencionální výstavu.

A protože v tuto chvíli leží na jednom parapetu v jedné bytovce v Husově čtvrti již zas něco naprosto, ale naprosto nového, mnohem většího, jinou technikou plstění zhotoveného, je vidět, že puntík myslí svůj sen vážně. Ale o tom zas přístě....

5 komentářů:

dlouhý řekl(a)...

no neuvěřitelné, já mrkám a nemám co dodat.. tleskám

Myslím, že za týden, dva týdny budou v berouně slavnosti hrnčířské.. vyzývám punťu k dovalení svého stánku!

puntik řekl(a)...

Dlouhý děkuju!
Na trhy jsem si už myslila, zkusím to, ale až na jarní... Kdo nebyl na jarmarku, jako by nebyl, mám moc chuť si tu kočovkou vystavovací zkušenost zažít...

dlouhý řekl(a)...

tybrďo!!!! no to koukam, ja myslel, že to je jen žert..

tedy pokud des na jare na trhy, je treba uz ted zadat stepanovi výrobu stánku a taky nejakych vyrobku... treba bys ho mezi sve kuličky z plsti mohla pustit s nejakym tim mecem, ne?

puntik řekl(a)...

No jasně, pokud bude mít co nabídnout, měl by se pustit do malovelkovýroby ;o) Musím ještě na jaře zjistit, za kolik by tam místo stálo, a jestli jsem vůbec schopná naplstit toho tolik a pak prodat, abych si na to místo vydělala... ale tak nějak to v hlavě mám.
Stánek mi bude muset namyslet a vyrobit široký, on totiž bude můj hlavní undermaker a manager a backrounder, to holt musím nechat na něm....

Tomáš Gabriel řekl(a)...

Bacrounder je zajímavý novotvar, tím budu vřele rád, i kdyby se mi z toho měla zatočit hlava. Jinak samozřejmě zámku můj smekám a tleskám. Jsi boží