17.02.08

moudří brambůrek a hruštička

7 komentářů:

dlouhý řekl(a)...

tak tedy pánové! abyste nemysleli, že zahálím atd, vymyslel jsem komiks.

Pokračování komiksu je plně na naší vyhnanecké kreativitě a nápadech... pište celé moudré proslovy, uvádějte na scénu nové rostliny, popisujte výjevy.

Omezení jsou jen ta, která lze vyčíst z toho, co sem udělal: máme moudré rostliny ve sklepě a máme rodinu, která bydlí nad nimi, a která o nich vypráví.

Technicky máme bubliny na kratší výpovědi moudrých brambor a kedluben a ve spodku máme místo na pár řádků všeobecného komentáře.

co vy na to? líbí? nějaká zlepšení?

Tomáš Gabriel řekl(a)...

Postavičky jsou věru roztomilé, ba až sladké. Osobně bych to viděl na dialogy typu madvídek pů se špetkou typického kuchařského humoru. Možná by nebylo marné telenovelové ražení.

Anonymní řekl(a)...

Jsem nadšená!

Tomáš Gabriel řekl(a)...

Jinak ohledně koncepce tohoto seriálu. Myslím, že není dobré ptáti se všech, co by mělo být obsahem dalších dílů. Nevyhnutelně se tak nevyhneš efektu nevlastního zadání, kterého realizace tě bude otravovat, pokud k ní vůbec pro samou neelánovost dojde. neměl by ses být nám přednášet své scénáristické kousky, jedině v tom může být skutečná šťáva a zábava pro tebe i pro nás. není nic nudnějšího než nechat si ztvárnit nějaký svůj stupidní nápad od někoho jiného. pěkně ředesílej vlastní vize a nech se okolím vést jen v náznacích, ale náplň tvoř sám, jinak tě to nebude nikdy bavit a nás taky ne.

princezna řekl(a)...

"(...), abyste nemysleli, že zahálím", málem jsem padla, když jsem četla tuto větu, jejímž autorem je můj životní podruh Dlouhý! Bože, musím zvolat, a ještě jednou: Bože, protože tohle už prostě přesahuje všechny meze.
Prosím, abyste JAKÝMKOLI způsobem dali Dlouhému najevo, že by se okamžitě měl přestat věnovat tvorbě roztomilých nebo jakýchkoliv jiných obrázků a podobných roztomilých zbytečností.
On ten můj podruh sedíce před obrazovkou počítače opravdu nezahálí, ale jinak zahálí FAMÓZNÍM ZPŮSOBEM! Což má za následek, že jsem naprosto sedřená, zničená a často také na pokraji propasti nervového zhroucení, neboť místo, abych psala bakalářku, vařím oběd, umývám nádobí,čistím,uklízím,peru ...
Předem velmi děkuji za vaše pochopení a pomoc.

Anonymní řekl(a)...

Předem projevuji velké pochopení. Nechtěla bych ale, aby Dlouhý s tímto velmi roztomilým a slibným komiksovým nápadem přestal, proto navrhuji jak v zájmu nepromrhání tvůrčího potenciálu Dlouhého, tak v zájmu princezninýho duševního zdraví, aby Dlouhý čerpal inspiraci a podněty pro tento komiks, jak se ovšem velmi příhodně samo nabízí, při domácích prácích. Načerpá tak jistě mnoho dalších komiksových zápletek nejen pro moudrou zeleninu a ovoce, ale mohl by přidat i příběhy Moudrého smetáku, Tvrdohlavého rejžáku, Rozpustilého kyblíku a Věrné hadry.

dlouhý řekl(a)...

naprosto souhlasím! Myslím, že jsem v pasti internetu...té bestie, co z lidí dělá stroje.

Odpříště hodlám mnohem více uklízet, vařit, mýt, prát a přitom si rozjímat... má díla odpříště nabudou povahu komplikovaných myšlenkových konstruktů.... prostě takovej Borgese

Taky hodlám víc číst.

Omlouvám se naddruhu! Ted ale v praze tvrdě vydělávám prachy..tedy za týden.