06.03.09

Příprava na manželství - Lekce 1

Vedle prstýnků (máme, i s vyrytým datem - couvnout už nelze), úředních formalit (vyřizuje se), květin (máme už představu), slavnostních oděvů (ve fázi hledání a tápání) jsme tento týden v přípravě na manželství pokročili především po duševní stránce.
Rozvodové statistiky hovoří jasně – manželství není žádná sranda. A i když nás na naší první katolické předmanželské přípravě varovali, že manželství před Bohem je uzavřeno navždy, a jako nejlepší způsob zvládání manželských potyček nám těžce pohodovej, na sílu vtipnej, s evidentně nevyřešenou vlastní sexualitou „panáček“ doporučoval odpouštění. A jakkoli jsme si pak se Širokým v Zemanově kavárně s nadsázkou onen večer bonmotovali, museli jsme naznat, že taková duševní příprava není na škodu nejen prostému lidu, ale ani našim smlsaným intelektuálně rozevlátým myslím.
Den nato jsme se již věnovali rozvodu. Tedy Mému báječnému rozvodu v herecky vynikajícím podání Elišky Balzerové. Ačkoli jsme se opět shodli (ach, jak jinak!), že tato mistrně napsaná hra je tak trochu vskutku vtipný popík s psychologicky nemistrně vykreslenou hlavní postavou, bavili jsme se velmi dobře. Rozvod v tomto případě se o nás neotřel, protože ve vztahu hlavních hrdinů chybělo to, co my máme již teď – sdílení a otevřenost. Tak doufejme, že si za dvacet let otevřeně nesdělíme, že nesneseme být už déle spolu.
Ale i kdyby, my se bereme před Bohem a navždy, tak si zkrátka budeme muset všechno odpustit.
Také jsme čistě teoreticky probírali možnost předmanželské smlouvy, ale naštěstí „když si bere chudý chudou, tak věří, že šťastní budou,“ a řešit tyhle problémy nemusejí.
Pokud by se někomu naše příprava zdála málo romantická, tak ještě dodám, že já mám tik v levém oku ze všech těch věcí, které je nutné zařídit, a protože Š se věnuje nejvíce přípravě krutě nevýdělečného (a že se nám přípravy na svatbu již povážlivě zařezávají do kontokorentů!) písmáckého časopisu Kafe, tak je docela možné, že se vlastní svatby nedočká...
Ale nepředbíhejme – ještě před svatbou nás čeká loučení se svobodou. Dámy už vědí:
























Pánové doufám si to užijí rovněž tak a mému milému Širokému svatbu nevymluví, alébrž mu od srdce domluví, aby kolem své milé více pobíhal, švitořil a aby ji v nemoci i ve zdraví, v přípravě i po svatbě více pomáhal!

1 komentář:

Tomáš Gabriel řekl(a)...

To se kluci jistě chystají učinit, skyt! Udělalas krásnou pozvánku, jen co je pravda. Být tvou kamarádkou, určitě přijdu. Jsi neobyčejně talentovaná mladá nevěsta.