18.07.08

Puntík námořníkem



Stalo se, nestalo, že jeden malý puntík začal námořničit. Nemaje s tímto drsným prastarým povoláním pražádné zkušenosti, napustil si vodu do vany. Až po okraj! Z včerejších novin si složil loďku, nasadil si námořnickou čepici a tradááá do vany! Brázdil od jednoho okraje k druhému tak divoce, až rozhoupaná hladina cákala po celé koupelně a loďka se povážlivě rozmáčela. Když měl vody až po puntík v "puntiku", doplul rychle ke břehu vany a vyskočil... A brblaje si, že takto se nedá pořádně námořničit, odkutálel se do pokoje vyrábět záchranný kruh.

A takto to dopadlo:



A nezahálel ani Široký a ubásnil k tomu na míru toto:

6 komentářů:

Tomáš Gabriel řekl(a)...

Samým vzrušením, kdože bude ten šťastvný kupec, nemohu usnout a pakliže bych usnul, nebudu moci pro sen o oné koupi procitnout.

dlouhý řekl(a)...

ano..myslím, že vynikající a sexy image puntika musí ten flér zbořit. Já bych to koupil všechno..nabetón. Puntiku, ty si profik.

Nechces se věnovat marketingu... hm? bys nebyla marná. Asi bys spíš byla skvělá!

dlouhý řekl(a)...

a si proklatě šikovný kaligraf...a široký je šikovný básník.. i když je asi dobře, že neumím počítat trochej, jamby, doby a takty a daktyly a slabiky,,,,protože bych se asi nedopočítal v případě této básně..mam dojem.

Anonymní řekl(a)...

Ó díky! Kdysi jsem uvažovala o reklamě, leč odporuje tomu mé přesvědčení. A tak budu halt muset zůstat chudá.

Báseň není možné posuzovat zhlediska vyhnaneckého měřítka, byla dělána pro seriózní poezií nedotčené fleristky :oP Tedy vlastně pro ty z fleristek, které jsou seriózní poezií nedotčeny, což není případ fleristky princezny! Ovšem i tak si myslím, že báseň je přinejmenším obsahově už na vyšší úrovni.

Tomáš Gabriel řekl(a)...

Dlouhý zřejmě nebude zcela hluch, skutečně je zde hned několik nedůsledností v metru. Přesto si troufám tvrdit, že báseň je možno plynule přečíst - i když až po trpkém rozmyslu.

dlouhý řekl(a)...

chacha.. haha
no dobrá! jste oba šikulové